Județele Hunedoara și Arad își dau mâna pentru ”Drumul Regelui”

„Drumul regelui”, drumul care unește Județele Hunedoara și Arad vor colabora pentru a reabilita drumul județean 707 care unește Valea Mureșului de Valea Crișului, cunoscut sub denumirea de „Drumul Regelui”.
În luna aprilie a acestui an, la Vața de Jos, am participat alături de mai mulți reprezentanți ai instituțiilor din județul Hunedoara, la o discuție aplicată cu reprezentanții Consiliului Județean Arad, legată de prioritizarea acestui proiect cu o semnificație istorică deosebită pentru cele două județe. Acum, la Petriș, s-a stabilit un mod de lucru comun între specialiștii din cele două administrații județene, în vederea atragerii de fonduri nerambursabile.
Acest drum a fost construit cu mare efort, cu ajutorul animalelor de tracțiune, cu multă muncă fizică, dar și cu multă determinare. Drumul Regelui are o poveste aparte și consider că este de datoria noastră să-i redăm farmecul, dar și utilitatea de altădată.
Cred că prin această asociere la care lucrăm, vom putea demonstra că barierele politice nu există atunci când vorbim de interesul public și dezvoltarea comunităților locale.
Drumul Regelui a fost construit în perioada postbelică pentru a lega Castelul de la Săvârșin de stațiunea balneară Vața de Jos și a fost, inițial, pavat în întregime cu piatră cubică. Deși terasamentul original s-a distrus odată cu trecerea timpului, pe anumite porțiuni, în satul Obârșia și pe creasta Zarandului, încă se regăsesc „vestigii” ale zilelor sale de glorie.

Comments are closed.