Întâlnirea ”Generațiilor Florii de Colț”

A devenit o frumoasă tradiție inițiativa Universității din Petroșani de a-i reuni, la început de septembrie, pe sportivii care sub sigla ”Florii de colț” a Științei Petroșani au adus glorie rugbyului din Valea Jiului.
Anul acesta, emoția evenimentului a fost și mai mare, datorită faptului că unul dintre sportivii generației de aur a rugbyului românesc, profesorul universitar Mircea Ortelecan, a fost înobilat cu titlul de Cetățean de onoare al municipiului Petroșani. Îl felicit pe primarul Tiberiu Iacob Ridzi pentru că a avut această inițiativă, așa cum îl felicit pe rectorul Radu Sorin pentru organizarea acestui excepțional eveniment de astăzi.
De pe acum, trebuie să înțelegem cu toții că, împreună cu Universitatea din Petroșani, cu Primăria și Consiliul local, cu Consiliul județean și cu toți cei care iubesc sportul cu balonul oval, trebuie să ne unim pentru a face ca acest sport de tradiție din Valea Jiului să renască precum Pasărea Phoenix. În ceea ce mă privește, împreună cu Mircea Bobora – președintele Consiliului județean Huneodara (și el fost absolvent al Universității din Petroșani), vom fi alături de rectorul Radu Sorin într-un astfel de demers.

Comments are closed.