Depunere de coroane în memoria eroilor moldoveni care au luptat în sângeroasa lună martie a anului 1992 pentru a apăra postul de poliție din Dubăsari

Alături de prietenii noștri din Raionul Strășeni – Republica Moldova, am participat la o ceremonie cu totul și cu totul aparte, care ne-a amintit tuturor cât de prețioasă este libertatea și dragostea de neam și țară.

Împreună cu Mihai Popa președintele Raionului Strășeni am depus flori ale recunoștinței în memoria eroilor moldoveni care au luptat în sângeroasa lună martie a anului 1992 pentru a apăra postul de poliție din Dubăsari (oraș aflat sub jurisdicția Chișinăului), care fusese atacat de efective ale gărzii transnistrene și unități de cazaci, susținuți de forțe ale Armatei a 14-a rusești. Potrivit estimărilor, în acest conflict separatist și-au pierdut viața aproape 300 de combatanți, dar și 400 de civili din dreapta Nistrului și alți 800 din regiunea transnistreană.

Jertfa acestor oameni trebuie să fie pentru noi toți o lecție și un prilej de adânc respect pentru niște oameni bravi care și-au riscat viața pentru apărarea independenței și integrității Moldovei, în momentele de grea cumpănă ale conflictului transnistrean.

Comments are closed.