Conducere nouă la Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest

Alături de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, împreună cu primarii Boboutanu Dan ,Dan Buhăescu și Pasconi Tiberiu, am participat astăzi la ședința Consiliului de Dezvoltare Regională Vest care a avut loc la Arad.
Președinția CDR Vest a fost preluată de președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, iar funcția de vicepreședinte va fi ocupată de președintele CJ Arad Iustin Cionca Arghir. Conducerea CDR Vest este asigurată prin rotație de toți președinții consiliilor județene din regiune.
Îl felicit pe directorul general ADR Vest, Sorin Maxim pentru modul în care gestionează și coordonează activitatea de atragere de fonduri europene și ii mulțumesc pentru sprijinul acordat județului nostru de-a lungul exercițiilor financiare ale UE.
Pentru exercițiul financiar 2014 – 2020, prin Programul Operațional Regional, regiunea Vest a atras fonduri total de peste 1,1 miliarde de euro, cu peste 70% mai mult decât alocarea inițială a regiunii.
Programul Operațional Regional 2021 – 2027, în care ADR Vest va fi autoritate de management, va aloca regiunii Vest 1,1 miliarde euro și va urmări șapte priorități:
– O regiune inovatoare;
– O regiune digitalizată;
– O regiune cu orașe prietenoase cu mediul,
– O regiune cu mobilitate sustenabilă;
– O regiune accesibilă;
– O regiune educată;
– O regiune atractivă.

Comments are closed.