Graţie directorului general al Apa Serv, Costel Avram / Canalizarea a ajuns în casele oamenilor din Colonia petrileană Remete

de Tiberiu VINŢAN
Într-o declaraţie de presă făcută săptămâna trecută, primarul Petrilei, Ilie Păducel, acuza conducerea Apa Serv Valea Jiului că solicită petrilenilor taxe pentru branşarea la reţeaua publică de canalizare. „Este o minciună sfruntată!”, a fost răspunsul directorului general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Pentru a demonstra că adevărul este de partea sa, Costel Avram a invitat jurnaliştii din Valea Jiului la faţa locului, să vorbească direct şi deschis cu petrilenii.
Aşa am ajuns şi noi vineri dimineaţă în cartierul Remete din Lonea, acolo unde câţiva salariaţi ai Apa Serv Valea Jiului tocmai încheiau contractele pentru canalizare cu beneficiarii de pe străzile Horea, Cloşca şi Crişan. „Nimeni nu ne-a cerut niciun ban ca să ne branşăm la canalizare. Mai mult decât atât, dacă nu era domnul director Costel Avram, cred că nici nu am fi avut la ora aceasta canalizare pe strada noastră”, avea să ne precizeze domnul Ion Gergely, proprietarul unei case de pe strada Cloşca. Acesta ne-a dezvăluit şi faptul că atunci când au sesizat că locuinţele mai multor proprietari de case din această zonă nu au fost cuprinse în proiectul european prin care se execută lucrările de extindere a reţelelor de canalizare, au mers în audienţă la primarul Păducel, de unde, în repetate rânduri, au primit doar promisiuni.
„Am avut noroc că a venit în zonă dl. director Costel Avram. Ne-am plâns şi dumnealui de această problemă şi a promis că o va rezolva. Surpriza plăcută a noastră a fost că, în zilele imediat următoare, muncitorii de la canalizare au şi trecut la treabă, şi acum avem şi noi canalizare şi putem spune că suntem în rândul lumii. Şi asta datorită doar domnului Avram căruia îi mulţumim pentru seriozitate”, ne-a mai declarat Ion Gergely. Iar declaraţiile acestuia sunt întărite de cele ale altor familii petrilene.
Pentru că în activitatea sa de manager al Apa Serv Valea Jiului Costel Avram lasă de cele mai multe ori munca la birou pentru a inspecta şantierele pe care se derulează lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor publi­ce de apă şi canalizare din Valea Jiului, nu ne-am mirat că l-am găsit stând de vorbă cu oamenii şi suprave-ghind lucrările muncitorilor de la Ape şi aici, în Colonia Remete din Petrila. „Astăzi semnăm cu proprietarii de case din această Colonie de la margi­nea Petrilei, în Lonea, contractele pentru prestarea serviciului de canalizare, după ce am decis că şi aceşti oameni, pe care cei care au întocmit proiectul pentru extinderea reţelelor de canalizare de la Petrila i-au uitat, au dreptul la acest serviciu. Când oamenii mi-au adus la cunoştinţă că nu sunt cuprinşi în proiect, am decis imediat că nu putem să-i lăsăm fără canalizare şi, cu banii noştri, ai Apa Serv-ului, le-am executat lucra­rea. Din motive pe care nu vreau să le înţeleg, primarul Păducel minte acum în presă şi spune că noi am cerut oamenilor bani pentru branşarea la canalizare. Vreau să vă spun că, în primul rând, noi suntem obligaţi să branşăm gratuit toţi beneficiarii acestui serviciu până la limita proprietăţii acestora. Am vrut să vadă şi presa ce spun oamenii, şi aţi văzut că şi de această dată domnul primar Păducel a fost prins cu min-ciuna”, a declarat directorul general al Apa Serv Valea Jiului, ing. Costel Avram.
Tot acesta ne-a mai dezvăluit şi faptul că a dispus şi schimbarea reţelei de apă potabilă de pe una din străzile cartierului Remete, după ce s-a constatat că, deşi aici figurează că s-au introdus conducte din PVC pentru alimentarea cu apă, în pământ s-au descoperit tot vechile conducte de metal. „Nu ştiu cine şi cum a executat lucrările la reţeaua cu apă şi nici cine şi cum le-a recepţionat. În ceea ce mă priveşte, nu sunt însă adeptul lucru­rilor făcute de mântuială, de aceea am găsit bani în bugetul Apa Serv Valea Jiului şi am dispus ca reţeaua de apă potabilă să fie înlocuită aici, prin introducerea de conducte moderne din PVC”, a mai precizat Avram.

Comments are closed.