Scrisoarea deschisă adresată de Costel Avram electoratului său

Dragii mei alegători,

         Vă scriu într-un moment în care jocurile sunt făcute şi când, vorba francezului, nu se mai poate face nimic. Încerc să mă detaşez de cele întâmplate duminică, la vot, şi mă adresez dv. cu seninătate şi recunoştinţă. Am sentimentul că tot ceea ce a depins de mine însumi am făcut. Împlinesc în această lună 43 de ani şi, până la această vârstă, am fost ales, datorită dv., de două ori vicepreşedinte al Consiliului judeţean. Nu e puţin lucru. Acum, mă aflu într-un moment de cumpănă.

         Partidul România Mare nu a reuşit, la aceste alegeri, să depăşească pragul electoral. Sunt ferm convins că, din această pricină, legislativul hunedorean va fi, în următorii patru ani, mai sărac cu o voce care nu se va mai putea auzi într-un cadru oficial. Mi-am dat seama, târziu, că poate ar fi trebuit să ascult glasul străzii şi să prezint electoratului figuri noi şi mesaje mai aproape de sufletul dv. Jumătăţile de măsură se sancţionează şi de către Cel de sus şi de către electorat.

         Acum, după încheierea războiului (electoral), constat, cu amărăciune, că lumea nu vrea să audă adevărul ci vrea să asculte din gura politicienilor doar adevărul care le convine. Eu v-am spus, în cunoştinţă de cauză, ceea ce poate şi ceea ce nu poate să facă un consiliu judeţean şi preşedintele acestuia. O bună parte dintre dv. aţi dat crezare unui partid care a făcut promisiuni fantasmagorice şi aţi preferat ca el să vă reprezinte in interesele. Din păcate, cât de curând, va trebui să-l credeţi şi atunci când va trebui să vă spună că totul nu a fost decât un balon de săpun, frumos strălucitor dar inconsistent şi extrem de perisabil.

         Pe de altă parte sunt fericit că aţi ţinut cont şi de sfatul meu şi aţi susţinut, prin votul dv. realegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Mircea Ioan Moloţ şi a primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi pentru un nou mandat. Poate că în cele ce vor realiza ei în viitor va fi şi o parte din ceea ce visam să facem împreună.

         Dragi oameni buni,

Orice sfârşit presupune un nou început. Un nou drum, un alt mod de a vedea lumea, poate aceeaşi prieteni şi, cu siguranţă, aceeaşi viaţă dedicată adevărului şi credinţei. Vă mulţumesc din suflet că mi-aţi fost prieteni adevăraţi şi că vă simt, în continuare, alături de mine atât la bine cât şi la rău. Partea tristă acestei întâmplări este că, de această dată, nu am fost prea mulţi. Sau, mai exact, nu am fost suficienţi.Sper să redevenim şi ceea ce am fost odată. La bună vedere!

Costel AVRAM

(încă) vicepreşedinte al Consiliului judeţean Hunedoara

Comments are closed.