Gânduri la omagierea lui Avram Iancu

Ne pregătim să-l omagiem pe Avram Iancu, Erou al Națiunii Române, simbol al luptei pentru dreptate și libertate, fiu al Munților Apuseni.
Mâine, la Țebea, deși ceremonialul va fi unul restrâns, ne vom aduna să-i aducem omagiu Crăișorului Munților, cel pentru care, la sfârșitul vieții, unicul dor era să-și vadă națiunea fericită.
Dar ce înseamnă o națiune fericită?
Pentru politicienii cu ifose de adolescenți râzgâiați care, de câteva zile au părăsit guvernarea, Fericit în România a fost doar un slogan cu care au încercat să manipuleze un segment nemulțumit al populației. În realitate, fericirea îi viza doar pe ei, prin funcțiile ocupate cu talente de ciocoi noi și prin privilegiile care decurg de aici.
USR-PLUS a aruncat țara în haos tocmai acum când valul patru al pandemiei a început, apar primele probleme în spitale, școala începe – dar nimeni nu garantează pentru sănătatea copiilor noștri, când facturile la gaz și energie au explodat, iar prețurile în magazine au luat-o razna complet.
Liberalii, ceilalți fericiți cu funcții înalte, sunt preocupați în aceste zile de…propria piele. Lupta internă din partid, rufele murdare spălate în public de 4 luni încoace, ne arată un PNL dezorientat care nu numai că și-a pierdut busola, dar a pierdut tocmai contactul cu poporul român.
Agenda guvernanților, de dată recentă și actuali, este total diferită de nevoile și așteptările românilor. Nimic din ce-și doresc românii nu se află pe masa de lucru a Guvernului. Și atunci, pentru cine guvernează?
Avram Iancu a avut idealuri și principii pentru care a luptat. Astăzi, în vremuri moderne, aceste idealuri și principii se traduc prin „proiect de țară”. Sunt capabili actualii guvernanți, despărțiți, dar nu și divorțați, să dea naștere unui proiect de țară? Așa cum a fost aderarea la NATO, intrarea în UE… Prin comportamentul lor arată că nu!
Deși lipsa lor de respect pentru valorile neamului românesc ar trebui să ne mâhnească, trebuie să rămânem optimiști.
România are oameni de valoare și are viitor!

Comments are closed.