Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean” – 29 august 2021

În această duminică binecuvântată am avut bucuria de a lua parte la cea de-a 4️⃣0️⃣-a ediție a Festivalului Pădurenilor „Drăgan Muntean”, la Poienița Voinii.
Moștenirea 𝙈𝙖𝙧𝙚𝙡𝙪𝙞 𝘿𝙤𝙞𝙣𝙞𝙩𝙤𝙧 𝙖𝙡 𝘼𝙧𝙙𝙚𝙖𝙡𝙪𝙡𝙪𝙞, păstrată cu sfințenie de cei care l-au iubit și apreciat, ne arată în fiecare an că Ținutul Pădurenilor este o vatră de comori pe care trebuie să o prețuim.
 Felicit Centrul de Cultură și Artă Hunedoara și Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, pentru modul în care s-au implicat în organizarea acestui eveniment emoționant. Consiliul Județean Hunedoara susține promovarea tradițiilor și a patrimoniului cultural al județul nostru.
Aprecieri merită și primarul comunei Lelese, Ciprian Achim. El a venit la Poienița Voinii cu un grup de pădureni autentici care ne-au amintit obiceiul nunții pe aceste meleaguri.
În Ținutul Pădurenilor, tradițiile sunt păstrate cu sfințenie, iar credința este neclintită. Poate că și din aceste motive este un loc binecuvântat de Dumnezeu…

Comments are closed.