Dragi locuitori ai Văii Jiului, / Dragi hunedoreni,

Poate aţi auzit, în zile din urmă, pe străzile Văii şi ale judeţului nostru, o maşină-publicitară care, după ce difuza cântecul-manifest „Bună ţară, rea tocmeală/ Mama ei de rânduială/ Ăştia hoţi, ăia hoţi/ Mama lor la toţi!”, vă invitam să mergeţi, duminică, la vot.

Vă spuneam, cu acel prilej, că duminică, doar cu votul dv. puteţi face mult mai mult decât a făcut, odinioară, Avram Iancu cu lancea lui Horea. E un prim adevăr pe care nu trebuie să-l pierdeţi din vedere. Sigur că eu, Costel Avram, vă îndemnam, în mod logic, să votaţi cu Partidul  România Mare. De ce oare?
Pentru cei 12 ani petrecuţi în administraţia judeţeană, din care opt ca vicepreşedinte iar patru în calitate de consilier, îmi dau dreptul să nu vă mint şi să nu vă promit lucruri care nu au, nici în clin, nici în mânecă, cu atribuţiile Consiliului Judeţean. Un consiliu judeţean nu poate face nimic din ceea ce se laudă că poate un biet partid popular şi populist. Nu poţi stabili prin hotărâri că judeţul Hunedoara este centrul energetic al universului, nu poţi institui o fiscalitate zero pentru că funcţionarea statului se bazează pe impozite, nu poţi trimite pe nimeni după gratii pentru că te poţi substitui justiţiei, nu poţi redeschide o staţiune care nu-ţi aparţine, nu poţi da 20.000 euro nerambursabili fiecărui om care se stabileşte la ţară pentru că tocmai ai afirmat că faci zone cu fiscalitate zero.
Sunt aberaţii pe care oamenii cu scaun la cap ar trebui să le înţeleagă exact. Pe ei mă bazez atât eu, cât şi partidul meu. Astea i-ar mai lipsi României şi judeţului nostru după ce ne-am procopsit cu terenuri de fotbal în pantă, cu bazine de înot fără apă, cu staţii de epurare neracordate la canalizare, cu regi ai asfaltului care folosesc – în loc de maşini – elicopterul personal (pentru simplul motiv că în cer nu sunt gropi), cu copii care ne mor în fosele septice ale şcolilor noastre din secolul XXI şi cu parcuri risipite aiurea prin păduri.
Eu cred că pentru a face astfel de programe îţi trebuie mai mult decât o foaie de hârtie, un pix inscripţionat cu sigla partidului sau a alianţei din care faci parte şi puternica senzaţie că doar tu vei putea mântui lumea. Eu cred că atunci când minţi cu neruşinare există o justiţie divină care te va sancţiona mai devreme sau mai târziu. Eu vă propun să nu aşteptăm până atunci. Vă rog ca această operaţie s-o faceţi, urgent, chiar dv. Este extrem de simplu şi stă în pute­rea dv.: aplicaţi ştampila VOTAT pe pozi­ţia 4 de pe buletinul de vot la Consi­-liul Judeţean. În caz contrar, vor câş­tiga tot ei iar noi, cei mulţi şi cei cinstiţi, vom rămâne, vorba cântecului, „tot ca proştii”. Să nu ziceţi că nu v-am spus…
Cu consideraţie, al dv., Costel Avram Vicepreşedinte al CJH

Comments are closed.