Demers la premier pentru 70 de milioane de euro

7_site

Conducerea operatorului de apã si canal din Valea Jiului vrea sã convingã Guvernul sã contribuie si cu procentul care ar reveni societãtii pentru un proiect european de reabilitare a infrastructurii. O primã întâlnire cu seful executivului a avut loc, iar Ponta l-a asigurat pe Avram de sprijinul sãu.

Apa Serv Valea Jiului vrea sã atragã 70 de milioane de euro, fonduri europene, în perioada 2014-2020, pentru reabilitarea retelelor de apã si canalizare din cele sase localitãti ale regiunii. „Proiectul în valoare de 70 de milioane de euro a fost depus si este în analizã.

Cei de la Comisia Europeanã au avut niste obiectii care s-au clarificat. Am avut o întâlnire la Ministerul Mediului si cu cei de la POS Mediu, iar acum facem demersuri pentru acest proiect”, explicã directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Demersul de care vorbeste Avram se referã la un fel de subventie acordatã de Guvern care ar acoperi contributia la proiectul european ce ar reveni operatorului de apã.

Practic pentru proiectul de reabilitare în valoare de 70 de milioane de euro, în procent de 75 la sutã din sumã, banii vin de la Uniunea Europeanã, Guvernul contribuie prin ministerul de resort cu 13 procente iar comunitatea localã si operatorul de apã si canal cu 2 procente.

Mai mult in Cronica Vaii Jiului

Comments are closed.