Anul acesta se retehnologizează staţiile de tratare de la Zănoaga şi Braia

Pe lângă investiţiile pe care le are pregătite, din fonduri europene, pentru reabilitare şi extindere, SC Apa Serv Valea Jiului SA (ASVJ) face investiţii minime din bugetul propriu pentru infrastructura de apă şi canalizare. 

În general, ASVJ cu banii recuperaţi de la populaţie şi de la instituţii, prin metoda debranşării sau a încasării facturilor curente, va rezolva defecţiunile din teren, neprevăzute. Dar are în plan şi retehnologizarea staţiilor de tratare de la Zănoaga şi Braia. După cum declara şi directorul Costel Avram, aceste staţii consumă mult din fondurile ASVJ şi impun cheltuieli majore. Cum evită mărirea preţului apei pentru 2013, conducerea ASVJ a început recuperarea datoriilor vechi de la populaţie. Banii vor fi reinvestiţi în retehnologizare, pentru că o staţie de tratare care nu funcţionează creează multe probleme populaţiei care consumă apă din zona respectivă.
Directorul Costel Avram îşi propune, de asemenea, şi realizarea microhidrocentralelor, care să asigure consumul de energie electrică al societăţii.
Mai mult in Ziarul Vaii Jiului

Comments are closed.