Pentru că data de 20 septembrie 1459 este data primei mențiuni documentare a cetății Bucureștilor, într-un hrisov al lui Vlad Țepeș redactat în slavonă, limba oficială de cancelarie a Țării Românești. Vlad Țepeș petrece patru din cei șase ani de domnie „în cetatea București”, preferându-l reședinței Târgoviște.
Puțin mai târziu, la 14 octombrie 1465, Radu cel Frumos, nimeni altul decât fratele și urmașul lui Vlad Țepeș, desemnează Bucureștiul drept Capitala Țării Românești. Astfel, avea o capitală în zona de câmpie și aproape de Dunăre mai ușor de controlat în comparație cu Târgoviște.
Ne raportăm în diferite moduri la București și la locuitorii săi, cu bune și cu rele, cum este de fapt peste tot, dar există un consens mai presus de orice, când vine vorba despre țara noastră – Capitala ei este București!
Îmi dau acum seama că nu prea am fotografii ale mele din București. Drumurile mă poartă spre capitală, dar în sedii de ministere și instituții publice, pentru a semna acorduri, a rezolva problemele județului sau ale diferitelor sale localități – cum este de exemplu în cea pe care am găsit-o, cu primarul din Hărău, Lucian Albu-Weber, primiți de secretarul de stat Stoica Alexandru, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
Deci astăzi, 20 septembrie, un gând bun pentru București și pentru fiecare dintre Dvs.!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.