Pe 20 martie, ziua echinocțiului de primăvară, ziua când când începe primăvara astronomică, este și Ziua Internațională a Fericirii, stabilită prin decizia ONU.
Coincidență sau nu, ambele zile reprezintă speranță. Chiar dacă zâmbim și nu credem în zile ale fericirii, nu ne putem opri să nu ne gândim la zilele în care ne-am simțit cu adevărat liberi și fericiți.
Liberi de griji, departe de problemele cotidiene, cu gândul la primăvară, parcă dorind ca duminica să nu mai fie urmată de o zi de luni.
Duminicile mele sunt adesea ocupate, dar îmi găsesc uneori timp și pentru mine, pentru familie și prieteni, admir natura, regăsesc copilul din mine, particip la evenimente care aduc fericire și bună dispoziție. Și chiar mă uit ce mai reprezintă ziua de 20 martie.
Iată – pe 20 martie 1476, papa Sixt al IV-lea i-a scris o scrisoare de mulțumire lui Ștefan cel Mare, felicitându-l pentru câștigarea bătăliei de la Vaslui.
La 20 martie 1820 s-a născut Alexandru Ioan Cuza. Iar în 1916, Albert Einstein a publicat articolul “Bazele teoriei relativității”, cu care a revoluționat fizica.
Să recunoaștem, toți vrem ca cel puțin uneori să nu ne gândim la nimic rău. Nu uităm că există și rău și suferință, probleme, insatisfacții, critici, nemulțumiri, dar nu le putem lăsa să ne copleșească.
Vine primăvara, totul înverzește, avem peisaje frumoase, prieteni buni și veseli, de care ne este dor!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.