După mai bine de 11 ani, guvernul dorește din nou să ne numere!
Câți suntem? Unde locuim, și cum? Ce credem?
Întrebări legitime, la care personal și profesional cred că ar trebui să răspundem, pe site-ul specializat pentru autorecenzare. Punem fotografii pe facebook, dăm datele de contact la te miri ce site-uri și firme, de ce să nu ne înregistrăm oficial, pentru a ne cunoaștem mai bine pe noi înșine?
Câți mai suntem?
Ce vârstă medie avem?
Teoretic, suntem mulți. La alegeri, pe liste apare, la fiecare oraș, o populație pe care nu o mai are. Fiecare dintre noi știm asta, chiar dacă poate nu avem curajul să recunoaștem.
Mă întreb – câți locuitori are cu adevărat județul Hunedoara? Pe site-ul Consiliului Județean Hunedoara apare, la populație, cifra de 418.565 locuitori, conform recensământului din 2011. Mai suntem atâția?
Mulți dintre noi mergem la vot (bine ar fi s-o facem toți cei care au dreptul!). Vedem pe listele electorale numele copiilor noștri, ale rudelor noastre, despre care știm că sunt plecați de ani buni în străinătate, sau în alte orașe. Dar cu toate astea sunt pe liste și figurează la populația localității în care trăim. Este clar o neconcordanță!
Primarii, mai ales cei de comune, știu câți oameni le pleacă. Le știu numele, adresele, știu unde s-au dus. Teoretic, sunt din Ilia. Sau din Dobra, din Buceș sau din Râu de Mori. Practic, sunt în Spania, Germania, Anglia sau Statele Unite. Vin acasă, eventual, de Paște sau de Crăciun…
De aceea este bine să știm câți suntem, ce nevoi avem, în funcție de vârstă. Să privim realitatea, chiar și dură, în față. Doar în acest mod vom reuși să stabilim ce politici publice sunt necesare.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.