În cazul unui județ de munte, cum este în majoritate Hunedoara, iarna se duce mult spre primăvară, păstrând peisaje de o frumusețe care îți taie răsuflarea.
Am regăsit soarele și la Sarmizegetusa Regia, reședința regilor daci, dar încă reflectat de zăpadă. Este, cred, modul perfect de relaxare după o săptămână obositoare, chiar dacă foarte eficientă din punct de vedere al rezolvării multor probleme importante ale județului. De vineri, județul are buget, toate proiectele pot deveni realitate.
Sarmizegetusa Regia, iarna, este liniștită, oferind o cu totul altă imagine prin comparație cu zilele de vară, când sute, uneori mii de turiști vizitează monumentul. Iarna regăsesc aici o liniște deplină, locul are o pace a lui, poate din cauza izolării, a înălțimii, sau a mesajului simbolic transmis peste mii de ani. Puținii vizitatori respectă liniștea monumentului, zăpada este strălucitor de alba și simt nevoia să fac multe fotografii, să iau cu mine cât mai mult din această liniște și frumusețe, să-mi ajungă pentru săptămâna următoare.
Sarmizegetusa Regia este un monument administrat de Consiliul Județean Hunedoara și îmi doresc să devină curând un reper pentru turismul intern și international. De curând, CJH a preluat și cetățile dacice Costești, Blidaru, Piatra Roșie și Bănița, pe care le vom include într-un circuit turistic unicat în România, completate de Muzeul Civilizației Dacice din Orăștie. Dar despre muzeu, într-o altă postare!
Acum vă invit să vizitați Sarmizegetusa Regia și iarna, drumul este perfect practicabil până în parcarea de sus. Celor care vor să combine vizita și cu mișcare le spun că pot parca mașinile lângă punctul muzeistic, de unde pot parcurge pe jos cei 5 kilometri până la cetate, iar dacă au timp, se pot abate și pe la așezarea Fețele Albe.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.