Administratorul public al județului, Costel Avram, este un personaj care face parte din mediul politic și cel administrativ de ani buni. A avut funcții de conducere la nivelul județului, iar MESAGERUL HUNEDOREAN a vrut să-l scoată din zona de confort.
Vi se spune Moldoveanul. E ușor de înțeles, sunteți din Moldova. Dar, sunteți de mulți ani stabilit in Valea Jiului și tot mai aveți accent de moldovean. Cum așa?
Costel Avram: Se spune că ești de unde te-ai născut și din locul în care ți-ai crescut, la rândul tău, copiii. Sunt mândru de tot ce înseamnă rădăcinile mele moldovenești și de graiul învățat de la mama mea. Chiar dacă mama nu mai este, tot ce am învățat de la ea voi purta în suflet toată viața. Așa că, da, sunt moldovean. Mai bine de jumătate de viață am trăit în județul Hunedoara, aici mi-am crescut copilul, aici m-am maturizat și mi-am învățat lecțiile vieții. Sunt recunoscător Hunedoarei și hunedorenilor, așa că încerc în fiecare zi să întorc către oameni ce am primit, la rândul meu, de la cei care m-au format ca om.
Care este cel mai mare defect al dvs. dar și cea mai tare calitate?
Costel Avram: Cel mai mare defect al meu este reversul calității mele. Eu sunt un om al proiectelor, un om de acțiune. Dar când vrei ca lucrurile să fie bine făcute, când există răspundere și responsabilități, există și tensiune mare. Sunt un om onest. Nu știu dacă este „cea mai tare” calitate a mea, dar știu că pentru mine este foarte importantă. Sunt mai impulsiv câteodată, poate chiar vulcanic.
Dacă nu ați fi făcut politică nu ați fi intrat în administrație. Ce ați fi făcut dacă nu ați fi intrat în politică? Pentru ce vă pregăteați?
Costel Avram: Nu se poate politică fără administrație și nici administrație fără politică. Eu am intrat în politică foarte devreme, la 21 de ani. Zâmbesc pentru că mă număr printre oamenii fericiți care au avut șansa în viață să profeseze pe un domeniu drag. Cele două, combinate, politica și administrația, îți dau șansă să implementezi proiecte, să faci ceva bun pentru comunitatea căreia îi aparții.
Când sunteți atacat de adversarii politici nu ați vrut niciodată să renunțați? Să lăsați funcția publică și să faceți altceva?
Costel Avram: Nu, niciodată! Eu am fost învățaț să nu renunț. Eu am fost crescut să găsesc soluții.
V-ați cumințit de câțiva ani. Când erați in PRM erați un personaj-spectacol! Mie, ca jurnalist mi-e dor de conferințele acelea de presă!
Costel Avram: Viața are etapele ei, pe atunci eram mult mai tânăr. Toți evoluăm, fiecare om în parte, dar și societatea. A fost o perioadă frumoasă din viața mea și am învățat multe din lucrurile bune făcute, dar și din greșeli. Dar, așa cum spuneam, fiecare lucru la timpul său. Sunt deja câțiva ani de când m-am alăturat Partidului Social Democrat.
Aveți mulți dușmani?
Costel Avram: Nu știu dacă am mulți dușmani. Știu doar că trăim într-o societate în care s-a dezvoltat prea mult înclinația unora spre ură, invidie, răutate. În ceea ce mă privește, mă rog la Dumnezeu să mă ferească să dușmănesc pe cineva.
De ce credeți ca aveți dușmani?
Costel Avram: Așa cum v-am spus, nu știu dacă am mulți sau puțini pentru că nu am pierdut timpul numărând eventualii dușmani. Eu încerc să nu greșesc față de oameni, să nu nedreptățesc pe nimeni. Pe de altă parte, poziția pe care o ocup, de administrator public al județului, este una cu mare vizibilitate. Sunt tranșant și cer implicare și calitate. Eu sunt un om care nu ține dușmănii, pentru că nu am timp de risipit.
Sunteți un temperament coleric. Aveți de pierdut din acest motiv?
Costel Avram: Colaboratorii mei spun despre mine că sunt tranșant și exigent, pentru că pun suflet în tot ce fac, pun pasiune. Cei care mă cunosc, cei care lucrează cu mine, știu asta. Cu majoritatea am relații de lucru excelente și rezultatele se văd. Ca în orice colectivitate, sunt și situații în care unii sunt „Gică-contra”. Nu voi accepta niciodată ca un proiect în interesul hunedorenilor să nu se facă întocmai și la timp din cauza unora care pun bețe în roate. Cu mine, așa coleric, cum spuneți, poți să faci echipă pe viață, fiindcă de tânăr am practicat un sport nobil, rugby-ul, care m-a învățat ceea ce înseamnă să fii om de echipă.
V-ați gândit să renunțați la politică?
Costel Avram: Toate la timpul lor. Dar acum, cred că este nevoie să mă implic, poate mai mult ca oricând. Nu doar eu, ci toți cei care vor să facă o politică pentru oameni.
Regretați ceva ce nu ați făcut până acum în viață?
Costel Avram: Cred că viața este un cumul de experiențe. Ce nu am reușit să fac ieri, pot să fac astăzi sau mâine. Sunt un om credincios și cred că fiecare zi ne dă șansa să fim mai buni. Pot spune ce îmi doresc, nu ce regret. Vă mărturisesc că îmi doresc mie, familiei mele, echipei și colaboratorilor, multă sănătate, pentru că dacă este sănătate putem face tot ceea ce ne propunem.
Ați fost membru PRM, PNL, PSD acum. Unde a fost cel mai bine?
Costel Avram: Cred că discuția despre doctrine politice în România trebuie reașezată ținând cont de realitățile actuale. Oamenii nu votează așa-zise doctrine, ci lideri care au dovedit în timp că merită încrederea lor. Dacă vrei să faci politică și ești sincer, vei alege partidul care poate face cele mai bune proiecte pentru oameni. PRM a ieșit de pe scena politică, iar PNL-ul de azi nu mai seamănă cu cel de acum 10 ani. În cazul meu, toate au fost etape care au condus spre maturizarea mea ca om politic. Sunt vicepreședinte al Organizației Județene a PSD, cel mai mare partid politic din România. Mai mult, suntem la guvernare într-o perioadă extrem de dificilă pentru România.
Cum arată o zi obișnuita de lucru a dvs?
Costel Avram: Sunt foarte matinal, pentru că mi-aș dori ca zilele să fie mai lungi. Mă trezesc în jur de ora 5, chiar mai devreme în unele zile. Îmi pun ordine în gânduri, îmi revăd agenda zilei care stă să înceapă, ajung la birou destul de devreme încât să pot discuta cu președintele CJ, Laurențiu Nistor, toate problemele ce urmează să fie rezolvate în cursul zilei. Urmează ședințe cu șefii de birouri, vizite în teren, audiențe, alte vizite pe șantiere, întâlniri cu primarii din județ, discuții pe proiecte cu șefii instituțiilor din subordine, analize pe buget … și nu-mi ajunge ziua. Învăț și eu că „și mâine e o zi”. Important este că muncim în echipă și asta înseamnă foarte mult pentru reușita proiectelor noastre.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.