Am început ziua cu o întâlnire în ✅ biroul Consiliului Județean din Petroșani, în legătură cu dificultățile pe care le întâmpină un proprietar de teren din cauza lucrărilor aflate în derulare pe DJ 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng. Desigur că orice investiție implică disconfort, dar vom găsi cele mai bune soluții pentru ca situația să se rezolve. La discuții a participat și șeful Serviciului de Investiții din Consiliului Județean, Sorin Găman, urmând ca mâine întâlnirea să se mute în teren, alături de constructor, pentru remediere.
✅A urmat o vizită de lucru la Uricani, unde am discutat cu primarul Dănuț Buhăescu despre investițiile derulate de Apa Serv Valea Jiului. M-am bucurat că nu sunt probleme, primarul asigurându-ne că este foarte mulțumit de modul în care decurge investiția. La Uricani, Apa Serv are în derulare două mari investiții: introducere apa potabilă la Câmpul lui Neag – unde avem un progres fizic de 60% și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în Uricani – unde avem un progres fizic de 29%.
✅Tot în Uricani, Consiliul Județean are în derulare reabilitarea drumului județean spre Gorj, un sector de 5,2 km, din Valea de Pești până în comuna Runcu, Tismana. A fost emisă deja autorizația de construire și urmează ca, după finalizarea proiectului tehnic, să scoatem la licitație acest drum. Pentru lucrările din acest an, Consiliul Județean Hunedoara a alocat suma de🖍️ 2 milioane de lei.
✅O altă investiție din Uricani la care am fost astăzi este groapa de gunoi, unde Consiliul Județean are contract cu Agenția Fondului de Mediu, un contract în valoare de 🖍️3,2 milioane de lei. Groapa de gunoi trebuie închisă până la finalul acestui an și ne vom încadra în acest termen.
✅A urmat o vizită în Lupeni, unde m-am întâlnit cu primarul Lucian Resmeriță, chiar în zona telegondolei din oraș. Au mai fost în trecut discuții legate de necesitatea construirii unei parcări la baza telegondolei, dar fără o soluționare. Astfel, pentru această parcare este necesar un parteneriat între Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local Lupeni. Acest parteneriat va putea fi încheiat după ce includem și aprobăm această investiție în Strategia de Dezvoltare a Județului Hunedoara. Preconizez că în două luni acest parteneriat va putea fi finalizat.
✅De asemenea, am discutat cu primarul Lucian Resmeriță despre cele două contracte de investiție derulate de Apa Serv Valea Jiului pentru reabilitarea infrastructurii de apă și canalizare din Lupeni. Primarul m-a asigurat că nu sunt probleme și că este încântat de modul în care se derulează lucrările.
Am încheiat ziua cu o emisiune la Mondo Tv, unde am expus viitoarele proiecte ale Consiliului Județean pentru Valea Jiului. Îi mulțumesc domnului Ionuț Drăgotescu pentru invitație.