În Valea Jiului, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), Apa Serv are în derulare una dintre cele mai mari ✅investiții, în valoare de 90 de milioane de euro. În consecință, mă preocupă în mod constant evoluția acestor lucrări aflate în plină desfășurare în Petroșani, Uricani, Vulcan, Lupeni, Petrila.
✅Peste tot lucrările se desfășoară potrivit graficului și mă bucur că niciunul dintre orașele Văii Jiului nu a avut probleme, așa cum s-a întâmplat la Petroșani – unde ne amintim cu toții că, în urmă cu câteva luni, constructorul a fost amendat de către primarul Tiberiu Iacob Ridzi din motive ce țin de cu totul altceva decât de bunul mers al acestei mari investiții.
✅Așadar, în această dimineață, m-am întâlnit cu directorul Apa Serv, care mi-a prezentat stadiul investiției POIM. Se lucrează la stațiile de tratare a apei Taia și Zănoaga, și urmează să înceapă lucrările la magistrala din Aninoasa.
✅A urmat o vizită la stația de tratare a apei Jieț, alături de directorul Apa Serv și de reprezentanții presei. Aici au fost amplasate containere pentru angajații societății, astfel încât, dacă este cazul în contextul pandemiei, cei care deservesc stația să poată rămâne în ture de 14 zile în stație, iar oamenii din Valea Jiului să nu aibă niciun fel de probleme cu sistarea apei potabile. De altfel, toate stațiile de tratare sunt prevăzute cu astfel de containere ce au toate condițiile necesare.
✅A urmat vizita de lucru în Parâng, unde a început montarea celui de al doilea tunel pe DJ 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng. La acest obiectiv de investiții al Consiliului Județean avem un progres financiar de 52% și un progres fizic de 60%, lucrările fiind în grafic. În vara acestui an vom turna covorul asfaltic și vom circula în condiții civilizate în Parâng. Aici avem în derulare un contract finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală Durabilă (PNDL), în valoare de 17 milioane de lei, iar cele două tuneluri care nu au putut fi eligibile în cadrul contractului sunt finanțate de către Consiliul Județean Hunedoara cu suma de 1,3 milioane de lei.