Ședința extraordinară și vizite în teren

Mi-am început săptămâna cu o ședință de lucru la Consiliul Județean, alături de colegii Serviciului de Administrare Drumuri. Am pregătit proiectul de hotărâre privind contractele de întreținere ale drumurilor județene, proiect ce se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de joi, 30 aprilie.
A urmat ședința extraordinară a Consiliului Județean, cu patru puncte pe ordinea de zi. Astfel, conducerea CJ Hunedoara a solicitat instituțiilor de cultură din subordine rectificarea bugetelor în sensul diminuării acestora în sumă totală de 2.300.000 lei, după cum urmează:
🖍️Teatrul de Artă din Deva: – 800.000 lei;
🖍️Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva: – 400.000 lei;
🖍️Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Deva-Hunedoara: – 300.000 lei;
🖍️ Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice: – 500.000 lei;
🖍️ Teatrul Dramatic „I. D. Sârbu” din Petroșani: – 300.000 lei.
Banii vor fi alocați pentru plata serviciilor de cazare a personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență din Deva și pentru personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara.
De asemenea, din fondul de rezervă bugetară al CJ Hunedoara va fi alocată suma de 100.000 lei pentru achiziția de materiale sanitare la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad.

După ședința extraordinară, am început vizitele de lucru în teren. Alături de președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora și de directorul Apa Prod am mers în comuna Hărău, unde împreună cu primarul Lucian Weber am discutat despre problema apei din comună. Aici situația este complicată, iar rezolvarea va veni doar prin accesarea de fonduri europene – Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Numai atunci oamenii din comună vor avea apă potabilă și nu apă industrială, care este rezultatul nefericit al unui proiect realizat greșit de foștii primari.

A urmat o altă întâlnire de lucru, de această dată în comuna Sântâmăria Orlea, alături de președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora și de primarul Ioan Oprean. Am discutat despre proiectele pe care primăria le are in derulare pe PNDL și AFIR, precum și despre viitoarele proiecte ale Apa Prod. De asemenea, am verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a Castelului Nopcea, un proiect derulat de Consiliul Județean, prin PNDL. Sunt foarte mulțumit de modul în care se derulează lucrările – până în acest moment progresul financiar este de 18%, iar progresul fizic al lucrărilor este la 38%.

Comments are closed.