Rolul primarului este, înainte de toate, acela de a oferi oamenilor o viață mai bună, care înseamnă un oraș curat, cu o infrastructură pusă la punct, un oraș care este orientat către viitor și nu către trecut. Mai apoi, ca să aducem turiști trebuie să facem curățenie în oraș! Nu putem avea pretenția ca turiștii să vină în Petroșani în acest moment. Nu putem avea pretenția ca investitorii să vină în Petroșani când orașul arată cum arată. Ce să vadă? Spații verzi neîngrijite, mizerie, blocuri gri, trotuare rupte? Nu vine nimeni! Așadar, ce vă promit eu? Cartiere îngrijite, cu blocuri reabilitate termic, parcări și locuri de joacă pentru copiii, parcuri, spații verzi și trotuare civilizate.

Facilități în Parâng, turism în Petroșani

În Parâng vom susține dezvoltarea facilităților care țin de practicarea sporturilor, fie că sunt sporturi de iarnă, fie activități ce se vor putea desfășura vara.
În Petroșani vom dezvolta infrastructura necesară pentru susținerea turismului. Vorbim, în primul rând, de domeniul HORECA – capacități de cazare modernizate (hoteluri, pensiuni, apartamente închiriate în regim hotelier), baruri, terase, restaurante, cafenele, cluburi.

Principiul este foarte simplu: dacă aducem 500.000 de turiști să schieze în Parâng, ei plătesc cazare, mănâncă de 3 ori pe zi, intră în magazinele din oraș să cumpere câte ceva, iar la plecare cumpără câte un suvenir pentru prieteni. Toți acești bani vor rămâne la petroșăneni, fie că vorbim de tinerii care vor avea un loc de muncă bine plătit, fie că vorbim de investitorii din oraș care vor deschide cafenele, pizzerii, cluburi, pensiuni etc. Asta înseamnă dezvoltarea pe orizontală a locurilor de muncă – fie că vorbim de unități de cazare, pizzerii, restaurante, magazine de suveniruri.
Primăria va face, în acest fel, o injecție de capital orientată spre creșterea atractivității turistice a municipiului Petroșani. Am un proiect complex de dezvoltare a turismului, și vă voi spune pas cu pas ce avem de făcut. Aveți încredere, mult a fost, puțin a rămas!