În primul rând, vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și vă întorc înzecit urările frumoase. Să fim sănătoși și să trecem cu bine de această perioadă dificilă.
Așa cum am anunțat în urmă cu două zile, astăzi am fost în vizită de lucru la ✅Castelul Nopcsa, alături de reprezentanții Agenției de Dezvoltare Economică Hunedoara, de primarul comunei Sântămăria Orlea, Dumitru Oprean, de colegii de la Serviciul Investiții, de reprezentanți ai Bibliotecii Județene „Ovidiu Densușianu”.
Acest obiectiv deosebit de important pentru județul Hunedoara și pentru Țara Hațegului are termen de finalizare luna aprilie a anului viitor. Odată finalizat, el trebuie să intre în circuitul turistic așa cum merită. Așadar, mă aștept ca în urma discuțiilor de astăzi, dar și a adreselor trimise instituțiilor abilitate, între care și Academia Română, să avem cele mai bune soluții pentru dotarea așa cum trebuie a acestui castel.
El se află în reabilitare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), o lucrare în valoare de🖍️ 9,4 milioane de lei, din care co-finanţarea Consiliului Judeţean este de 1,2 milioane de lei. Odată finalizate lucrările și amenajat de specialiști, Castelul Nopcsa va deveni principalul punct de atracție din Țara Hațegului.
✅Am continuat ziua la biroul din cadrul Consiliului Județean cu probleme curente apărute pe agenda zilei, dar și cu pregătirea proiectelor ce vor intra pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de săptămâna viitoare.