Probleme urgente ale zilei

În această dimineață, alături de colegii Serviciului de Administrare Drumuri, am finalizat proiectul de hotărâre privind contractele de întreținere ale drumurilor județene, proiect ce va fi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de joi, 30 aprilie.

A urmat o întâlnire de lucru cu președintele Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Deva și cu reprezentantul Consiliului Județean care are în subordine spitalele. Tema întâlnirii a constituit-o noua situație generată de reducerea personalului medical care are nevoie de izolare în Deva, astfel încât personalul medical care mai are încă nevoie de spațiu de cazare să fie mutat din cele cinci unități hoteliere într-una singură. Practic, o bună parte din personalul medical a încheiat cele 15 zile de izolare și au putut merge la familiile lor.

Tot în prima parte a zilei, am avut o discuție aplicată cu primarul municipiului Deva, Florin Oancea, cu cei doi secretari, respectiv cel al Consiliului Județean și cel al primăriei Deva, precum și cu directorul Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, legată de necesitatea schimbării regimului juridic al unor clădiri și terenuri între Consiliul Județean și primăria municipiului Deva. Astfel, Consiliul Județean va primi o clădire necesară DGASPC-ului, iar primăria Deva va primi un imobil în care va amenaja o grădiniță.

Împreună cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, am avut o discuție cu șeful Serviciului de Investiții din cadrul Consiliului Județean, cu constructorul drumului din Parâng și cu dirigintele de șantier legată de graficul lucrărilor acestui drum. În ciuda problemelor inerente din cadrul șantierul, constructorul a dat asigurări că va finaliza drumul înainte de termen.

Comments are closed.