Copiii speciali din patru judeţe s-au întrecut la „Special Olympics”, la Petroşani

Copiii speciali din patru judeţe s-au întrecut la „Special Olympics”, la Petroşani

de Diana Mitrache

Şi ei sunt campioni…

„Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!”, e motto-ul sub care copiii cu probleme speciale s-au reunit ieri la Petroşani la concursul intitulat „Special Olympics”. Fiecare a făcut ce a ştiut mai bine şi, la final, toţi au fost răsplătiţi.

Cei mai buni la atletism şi tenis de masă

Poze-(2)

Nu pot performa ca şi colegii lor de aceeaşi vârstă. Nu au rezultate bune nici la învăţăturăşi viaţa nu a fost foarte darnică pentru ei, dar sunt bravi şi au demonstrat că pot lupta cu armele lor. Vorbim de copiii cu cerinţe speciale din Timişoara, Sibiu, Târgu Jiu şi de la alte câteva şcoli din judeţul Hunedoara, care s-au întrecut la un concurs dedicat special lor. Gazde au fost cei de la Şcoala „I.G Duca” din Petroşani. „Ne bucurăm că suntem din nou gazde. Acest concurs are acelaşi ecou şi avem 8 şcoli participante din mai multe judeţe. Pentru această activitate, întrega echipă de la învăţământul special s-a preocupat să organizeze acest concurs, fiindcăşi ei sunt valoroşi, pentru că fiecare e unic în felul său”, a declarat Nicoleta Demeter, directorul Şcolii Generale „ I.G. Duca” din Petroşani, în deschiderea evenimentului.

Aceşti copii nu au performanţe la olimpiadele şcolare, dar au şi ei olimpiada lor, iar ieri, la Petroşani, s-au întrecut la ce au ştiut ei mai bine: atletism pe o distanţă de 25 metri pentru copiii între 6 şi 8 ani, dar şi de 50 de metri, pentru ceilalţi, aruncare la coş, tenis de masăşi regalul la fotbal. Echipele de fotbal au luptat pentru cupele de la „Special Olympics”, iar ceilalţi au primit diplome, medalii şi pachete cu dulciuri.

Fotbaliştii, îmbrăcaţi în echipament adevărat

Alături de aceşti copii a fost mereu în ultimii ani şi Asociaţia „Rosa multiflora”, care, de această dată, i-a îmbrăcat pe fotbalişti în echipament adevărat. „Am răspuns cu da, imediat, la această acţiune şi îi felicit pe cei care organizează astfel de întreceri şi voi fi întotdeauna alături de ei. Cred că nu e nimic mai frumos decât să dai o mână de ajutor unor astfel de copii, cărora soarta nu le-a surâs”, a declarat Costel Avram, preşedintele asociaţiei care a sponsorizat echipamentul fotbaliştilor.

Organizatorii spun că la „Special Olympics” sunt preţuite abilităţile, dăruirea, succesul, lucrul în echipăşi implicarea fiecăruia. A câştiga, în conceptul lor, nu se referă la cel mai bun, cel mai puternic, cel mai rapid, ci la implicarea fiecărui copil.

Servus Hunedoara

Comments are closed.