Ce sa le spunem oamenilor?

Intrebarea din titlu mi-a fost adresata de un coleg de partid la o intrunire PRM, dupa chemarea mea la reorganizarea filialelor si la actiune in vederea pregatirii alegerilor locale . Cum sa-i mai convingem pe oameni sa mearga la vot? Cum sa-i convingem sa se implice atunci cand exista atata dezamagire, chiar disperare, printre semenii nostri?

Romania trece prin momente si situatii de neimaginat in urma cu 20 de ani. Cand a fost impuscat Ceausescu, Romania nu avea nici un leu datorie externa si avea o multime de fabrici si uzine care exportau in toata lumea. Orice roman avea unde sa lucreze. Acum, tara noastra are cca.90 miliarde de euro datorie externa, industria romaneasca a disparut, iar in agricultura s-a reusit „performanta” de a se importa 70 % din necesarul de alimente.

Cel mai grav este ca a disparut si speranta de mai bine. S-a creat impresia ca, dupa fiecare scrutin electoral, starea de lucruri din Romania devine tot mai proasta. O sa ajungem, nu doar sa ignoram alegerile ci chiar sa ne temem de ele!

Si atunci, ce mai poate face un partid in apropierea alegerilor, pentru ca are nevoie de voturi daca vrea sa ajunga la guvernarea locala sau centrala?

Dar daca noi, cei de la PRM, nu putem vorbi, atunci cine are dreptul sa o faca? Cu ce „obraz” se vor duce cei de la PDL in campanie electorala sa explice rezultatele celei mai jalnice guvernari de dupa decembrie 1989?  Ce poate spune PSD-ul, de raul caruia romanii au ajuns sa voteze atat de aberant? Sau, poate PNL-ul sa „ascunda” participarea la guvernarile care au dus la somaj, la desfiintari de intreprinderi, la privatizari atat de dubioase, la imbogatirea celor putini pe spatele celor multi?

Acesta este adevarul! La ora aceasta, doar PRM are dreptul moral sa vorbeasca romanilor. Pentru ca este singurul care nu a fost partas la devalizarea tarii in ultimii 20 de ani.

Totusi, ce sa le spunem romanilor? Sa le transmitem ca tara noastra mai are resurse si oameni adevarati. Ca trebuie sa aiba curaj si ca trebuie sa ia atitudine atunci cand vad atata nedreptate. Sa le spunem ca tot ce a zis Vadim si PRM-ul s-a adeverit. Daca le este frica sa vorbeasca pentru ca se tem pentru locul lor de munca, atunci, macar la vot sa-i taxeze pe cei vinovati de frica lui. Pentru ca, nimic nu-si doresc mai mult guvernantii de azi decat lipsa de la vot a celor nemultumiti.

Costel Avram

Presedinte PRM Hunedoara

Comments are closed.