Astăzi / Tot despre premierea elevilor şi profesorilor de către PNL Petrila şi Asociaţia Rosa Multiflora

de Marian BOBOC
După cum am promis în ediţia de ieri, revenim astăzi asupra evenimentului desfăşurat sâmbătă la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt” din Petrila, pus în scenă de organizaţia PNL Petrila, de Asociaţia Rosa Multiflora (preşedintele acestora – Costel Avram) şi de Mircea Ioan Moloţ (preşedintele PNL Hunedoara). 
Elevii premiaţi
Iată numele elevilor premiaţi cu o diplomă, o carte („Liberalii lui Miocu” de Marian Boboc) şi 1,5 milioane de lei  de către organizaţia PNL Petrila: Mădălin Mitrofan, Ana Sidonia BorbeI, Ioana Gulea, Cristian Scărişoreanu, Daniel Cucu, Nathanel Mezei, Octavian Vasile, Andreea Tinca, Diana Ţanţoş, Cristina Geică, Alexandru Brojban, Andrei Cipăianu, Răzvan Moacă, Mădălina Mitran, Cătălin Buium, Iulian Parpală, Iulia Grunţă, Gabriel Moldovan, Vlad Adomnicăi, Andrei Negru, Gabriel Felvinczi, Darius Racz, Andrei Bălan, Vlad Ciocoiu, Daria Bărbălan, Antonia Jacotă, Damaris Ilie şi Luana Jacotă.
Profesorii premiaţi
Şi următorii profesori, care i-au coordonat pe elevii de mai sus, au fost premiaţi cu o diplomă, o carte şi două milioane de lei: Daniela Tirea, Anişca Noghiţă, Beatrice Andrei, Elena Barbu, Mioara Szabo, Marinela Dobre, Diana Moga, Ciprian Dîrjan, Claudia Suciu, Cristiana Ciucă, Carmen Avram şi Emilia Andreica.
Profesorul Ciprian Dîrjan:
„Până la premierea organizată de liberali, de 10 ani nimeni nu a premiat profesorii din Petrila”
Ciprian Dîrjan este cunoscut în dublă ipostază cititorilor fideli ai cotidia-nu­lui nostru: ca scriitor şi ca profesor cu notabile rezultate.
În această calitate, de profesor, sâmbătă, efortul său de dascăl la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” de a pregăti pe bandă olimpici la logică, a fost răsplătit de liberalii petrileni.
După consumarea evenimentului, Ciprian Dîrjan ne-a declarat: „De 10 ani de când sunt profesor, niciodată nu am fost premiat pentru rezultatele obţinute. Ba mai mult, am un coleg profesor care a fost la un moment dat chiar preşedintele Comisiei de Învăţă­mânt a Consiliului Local Petrila. I-am spus acestuia să iniţieze un proiect de hotărâre să recompenseze profesorii care au obţinut rezultate notabile.
M-a refuzat, spunându-mi să Ministerul Educaţiei trebuie să facă asta. Mă bucur foarte mult că, în sfârşit, cineva s-a gândit, pentru prima dată şi la profesori. Din fericire, elevii au mai fost premiaţi şi în alte dăţi. Nu sunt membru al niciunui partid politic, însă trebuie să mulţumesc Partidului Naţional Liberal şi domnilor Mircea Ioan Moloţ şi Costel Avram pentru gestul făcut. Repet, până la premierea organizată de liberali, de 10 ani nimeni nu a premiat profesorii din Petrila. Sper ca pentru elevi, dar şi pentru profesori, această premiere să reprezinte un motiv de mobilizare pentru obţinerea şi a altor rezultate la concursurile şi olimpiadele şcolare”.

Comments are closed.