În această diminieață, am avut o întâlnire cu directorul Apa Prod și cu Tiberiu Pasconi, primarul comunei Totești, în care am discutat despre ✅investițiile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), precum și despre lucrările ce urmează să fie demarate în comună.
✅A urmat o întâlnire cu colegii din cadrul Serviciului Investiții cu care am discutat despre investițiile în curs ale Consiliului Județean, precum și despre prioritizarea lucrărilor viitoare. Între acestea, amintesc culoarul Mureș Nord, un proiect finanțat din fonduri europene, de peste🖍️ 35 de milioane de euro, care urmează să reabiliteze cinci sectoare rutiere. De asemenea, am discutat și despre următoarele proiecte ce prevăd reabilitarea altor drumurilor necesare infrastructurii turistice.
✅A urmat vizita la Sarmizegetusa Regia, unde am verificat starea drumului, alături de colegii de la Serviciul de Administrare Drumuri, în vederea desfășurării în bune condiții a noului sezon turistic. Am discutat și despre problema legată de aleea pietonală a sit-ului arheologic, unde întâmpinăm dificultăți. Dealul care mărginește pietonala este în administrea Romsilva, iar Consiliul Județean, deși a realizat toate demersurile, nu a reușit să obțină acceptul astfel încât să consolidăm această porțiune de deal. Zona trebuie securizată, întrucât cad bolovani și copaci, punând în pericol oamenii. Am înștiințat Romsilva că din acest moment vom factura lucrările de întreținere, informându-i încă o dată că acest deal necesită consolidare, astfel încât să nu fim nevoiți să restricționăm accesul pe motive de siguranță.
Mulțumesc Administrației Sarmizegetusa Regia, care face o treabă deosebită, având grijă de acest monument UNESCO. Mulțumesc și reprezentanților presei care ne-au însoțit azi în Munții Orăștiei.
✅A urmat o vizită de lucru la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, alături de Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean și de primarul orașului, Vasile Cărăguț. Am verificat stadiul reparațiilor capitale, lucrări co-finanțate de Consiliul Județean Hunedoara. Reamintesc faptul că la Sanatoriul din Geoagiu nu a mai avut loc nicio investiție timp de peste șase ani. În 2017, am demarat reparațiile capitale, fondurile provenind de la Ministerul Sănătății –🖍️ 2,5 milioane de lei, iar co-finanțarea Consiliului Județean este de peste 🖍️1 milion de lei. Lucrările se apropie de final.