A vorbi astăzi despre eroi şi eroism, pare pentru foarte mulţi oameni un lucru desuet. Privind însă ceva mai aprofundat această temă, nu se poate să nu înţelegem că, fără eroismul bravilor noştri înaintaşi, viaţa noastră nu ar fi atins valorile libertăţii, prosperităţii şi demnităţii, în care trăim astăzi.

Bunul Dumnezeu a vrut ca această zi a Eroilor să fie marcată în sfânta zi a Înălţării la cer a Domnului nostru Isus Hristos. Şi, într-o fericită coincidenţă, anul acesta, sărbătorim astăzi şi ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, de numele, atitudinea şi eroismul cărora se leagă triumful creştinătăţii.

Vă invit astăzi, alături de mine şi de toţi cei care cinstesc Ziua Eroilor Neamului, să ne aplecăm cu pioşenie, să aprindem o lumânare şi să depunem o floare în faţa mormintelor celor care şi-au dat viaţa pentru ţară, celor pentru care jertfa supremă nu a fost altceva decât idealul libertăţii şi demnităţii naţionale. Am încrederea că datoria sacră, pe care o avem, de a-i cinsti pe eroii României va rămâne în veci neştirbită.

Totodată, cu inima plină de bucurie, gîndurile mele cele mai curate se îndreaptă spre toţi acei care astăzi, îşi sărbătoresc onomastica. Tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Împăraţi Conmsatntin şi Elena le doresc numai bine, sănătate şi fericire alături de cei dragi.

Aşa cum tuturor creştinilor le aduc şi eu bucuria adevărului creştin care ne învaţă că “Hristos s-a înălţat !”
Costel AVRAM

Comments are closed.